Su'esu'ega Maketi Polotini ma Fa'aoga Fa'atonu i le 2020 - Tausaga Fa'atupu La'au

O le 2020 e foliga mai o le tausaga lea o le pa o laau.

Ia Ianuari, e silia ma le 300,000 tagata na lagolagoina le polokalame a Peretania "Vegetarian 2020".O le tele o faleaiga meaai vave ma supamaketi i Peretania ua faʻalauteleina a latou taulaga i se faʻalapotopotoga faʻavae lauiloa.Na lisiina foi e Innova Market Insights le "fouvalega e faavae i laau" o le tulaga lona lua i le 2020;I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaalia i le lipoti a Nelesoni e sili atu i le tausaga na teʻa nei faʻatau atu o meaʻai faʻavae e sili atu i le US$3.3 piliona, lea e faʻamoemoe e sili atu i le US$5 piliona i le 2020.

Ole fa'avae ole la'au e masani ona lagolagoina e polotini eseese o la'au.O le a le tulaga o maketi fualaau faisua i le lalolagi atoa?O le a le malosiaga o loʻo i tua atu o le atinaʻeina o polotini o laʻau?O le a le faʻaogaina o le lumanaʻi o le polotini laau i le 2020?Fa'amolemole mulimuli mai ia te a'u e su'e ai.

1. Maketi i le lalolagi mo polotini laau

E tusa ai ma Maketi ma Maketi, o le lalolagi atoa o laʻau polotini Maketi e faʻamoemoeina e tusa ma le US $ 18.5 piliona i le 2019, E faʻamoemoe e tupu i le CAgr o le 14.0% amata i le 2019 ma oʻo atu i le US $ 40.6 piliona i le 2025. e maua mai i laau e pei o soya, saito ma pi.O le fa'aogaina o le polotini o la'au e aofia ai mea inu polotini, mea e sui ai susu, mea e sui ai aano o manufasi, polotini pa, mea'ai fa'aopoopo, aano o manufasi, moa ma i'a, tao tao, mea'ai ma mea'ai tau ta'aloga.La'au polotini talosaga e mafai ona faʻaleleia ai meaʻai ma mea aoga o le oloa, e pei o le lanu, mea emulsifying, solubility, mautu ma le pipii ma isi.

2-1

Punavai: Maketi ma Maketi

O le faʻaaogaina o le polotini o laʻau i meaʻai fou ma meainu ua faʻateleina foi i le lalolagi.E tusa ai ma le Innova's Global New Product Database, o loʻo faʻamauina ai faʻatauga o meaʻai ma meainu fou i le lalolagi atoa, i le va o le 2014 ma le 2018, o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia, sei vagana ai Amerika i Matu, Sasaʻe Tutotonu ma Aferika.E ui lava i le paʻu i Amerika i Matu, o le vaega o oloa fou faʻasalalau i Amerika i Matu o loʻo tumau pea i le taʻutaʻua o le lalolagi, e tusa ma le 15.4% o le aofaʻi o faʻasalalauga fou i le 2018. O faʻatauga o le protein i Asia o le faʻaopoopoga sili lea ona taua, e tusa ma le 13.4% o fa'asalalauga fou uma i le 2018, o se si'itaga e 2.4% mai le 2014.

2-2

Punavai: Innova Market Insights

2. Malosiaga Fa'aola ole La'au Polotini

1)Fa'ateleina le numera o fa'asalalauga fou

I totonu o mea'ai ma meainu, o le tele ma le tele o oloa fou o le a fa'aogaina le polotini o la'au e fai ma fa'ailoga autu o le oloa.E tusa ai ma le innova Market Insights, o mea'ai ma meainu fou fa'asalalau fa'atasi ai ma fa'apolotini o la'au sa mata'ituina i le lalolagi atoa i le CAgr o le + 9% i le va o le 2014 ma le 2018.

2)Suiga o masaniga taumafa a tagata faatau, fautuaina meaai "mama".

E sili atu le gauai atu o tagata faʻatau i meaʻai, ma o laʻau o mea ia latou te manatu i ai "mama".O le aga'i atu i se "mea'ai mama" e tele lava ina fa'aosofia e le meleniuma e sili atu i mea'ai maloloina, amio lelei, fa'alenatura, fa'aitiitia mea'ai.

I le isi itu, ua faasolosolo malie ona suia le masani a le au faatau, ua faaitiitia ai aano o manufasi ma sili atu ona afaina i le polotini o laau.I totonu o Peretania, o le polokalame "vegetarian 2020" na lagolagoina e le silia ma le 300,000 tagata ma le tele o faleaiga vave ma supamaketi i Peretania ua faʻalauteleina a latou ofo e auai i se taʻutaʻua faʻavae faʻavae.

3)O pisinisi tetele e teu fa'afaigaluega i le maketi o polotini fualaau faisua

● ADM
● Cargill
● CHS
● DuPont
● Yuwang Group
● Gushen Group
● Xinrui Group
● Suauu Shandong Kawah
● Fa'amatagofie Fa'alapotopotoga Fa'apisinisi
● Scents Holdings
● Goldensea Alamanuia
● Sinoglory
● FUJIOIL
● IMCOPA
● Shandong Sanwei
● Hongzui Group
● MECAGROUP
● Sonic Biochem
● Ruiqianjia

Xinrui Group - Shandong Kawah Oils na su'esu'e le USD 45,000,000 i le 2016 e fa'atūina 4 soy protein isolate production lines ma le gaosiga o le 6000 tone i tausaga ta'itasi fa'avae i luga o le 12-tausaga le matua suau'u soya suau'u falegaosimea.

O Saina na sili atu le malosi e faʻatautaia ai le tusa ma le 79 pasene o le soya protein i le lalolagi, o le aofaʻi o le gafatia e 500000 t/y ma le aofaʻi o le gaosiga o le aofaʻi o le 350000t i le 2019.

ADM (US) ma DuPont (US) o ni tagata tetele e lua i le maketi o le lalolagi.O nei kamupani ua faia le faʻalauteleina ma le faʻafaigaluegaina o le taʻiala autu mo le faʻalauteleina o latou maketi i le porotini laau.Ia Ianuari 2019, na faʻalauteleina ai e le ADM lona auai i Pasila ma le fausiaina o se nofoaga fou o le soya protein production base i Campo Grande, South Mato Grosso State, Pasila, e faʻatatau i le USD 250,000,000.O le a gaosia e le kamupani le tele o mea'ai porotini fa'atino ma fa'aesea mo le laina oloa o lo'o iai nei a le ADM.

3. Fa'aaogāga o La'au Polotini

1)O le polotini soya e fa'amoemoe e pulea le maketi i le isi 5 tausaga, fa'atasi ai ma le tula'i mai o le pi ma le oat protein o se faiga fou.

O le polotini soya e fa'aaogaina lautele i le pisinisi o mea'ai ma meainu ona o le mana'omia o mea'ai polotini maualuga ma le fa'ateleina o le lauiloa o le soya protein.I se suʻesuʻega o puna o polotini o laʻau na saunia e Aritzon i le 1919, o le soya protein na pito i luga le lisi i le US $ 3.12 piliona.E tusa ai ma faʻamaumauga a Innova, o le soya protein o le mea sili lea i meaʻai ma meainu oloa fou na faʻasalalau mai e laʻau polotini i le va o le 2014 ma le 2018, faʻatasi ai ma le 9% o oloa fou na faʻaaogaina.O le polotini soya e fesoasoani e fa'aititia le maualuga o le cholesterol, fa'aleleia le metabolism, ponaivi ponaivi, ma e mafai fo'i ona fa'aitiitia le lamatiaga o le kanesa.Soy protein isolate e mafai ona faʻaaogaina i meaʻai paleni, mea e sui ai aano o manufasi, tao tao tao, meaʻai meaʻai ma meainu, ma isi.

E ese mai i le soya, ua vave ona fa'ateleina le fa'aaogaina o le porotini pi i tausaga talu ai nei.Ua faaluaina le taumafaina o porotini o le lalolagi mai le 2015, e tusa ai ma faʻamatalaga mai le faufautua faʻapitoa a le kamupani meaʻai enk Hoogenkamp, ​​i le 275000 tone, i le 2020. O lona faʻaaogaina o le a faʻatupulaia 30% i le 580000 tone i le 2025.

Ole polotini ole oat ose ituaiga polotini tele e mafai ona maua i laau.Oat i totonu ole 19% o le porotini, oat protein e mauoa i amino acids ma amino acids taua, o se porotini meaʻai sili ona lelei.Ole susu ole oat ole susu ole fualaau faisua e le'i susu.E tele mea e tutusa ai galuega i le va o le susu oat ma le susu.O mea uma e lua e kulimi ma o loʻo i ai se mea lamolemole ma tutusa.E tusa ai ma faʻamatalaga a Mintel, o le maketi a Europa ia Aperila 2017 ia Mati 2018 na lisiina ai oloa fou, o meainu faʻavae ma yogurt e 14.8 pasene, faʻatusatusa i le 9.8 pasene i le tausaga na muamua atu.

2)O le protein ssolate o loʻo faʻamoemoe e pulea le maketi o le protein i le isi 5 tausaga

O le Protein Isolate o lo'o i ai le maualuga o mea'ai Porotein ma le fa'amamafa.O fa'a'ese'ese polotini o lo'o fa'aaogaina lautele i mea e fa'atatau i polotini ma mea'ai e pei o mea'ai tau ta'aloga, meainu polotini, ma mea'ai fa'aopoopo.I tausaga talu ai nei, ona o ona uiga faʻatinoga eseese, ua faʻaaogaina lautele i le tele o meainu ma meaʻai susu e faʻafeiloaʻi ai tagata taʻalo, fau tino, vegetarians.

3) Ta'aloga taumafa, mea'ai mea'ai o le faiga fa'aoga

O mea'ai taumafa tau ta'aloga ma mea'ai o le fa'agasolo lea mo fa'aoga i le lumana'i.E tusa ai ma le Innova Market Insights, o le Global New Product Database o loʻo faʻatautaia ai le faʻalauiloaina o se meaʻai fou ma meainu faʻatasi ai ma faʻamatalaga o le polotini o laʻau, O le faʻatupulaia o le vaega o meaʻai tau taʻaloga e sili ona manino, faʻatasi ai ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe faʻaletausaga o le 32% mai le 2014 i le 2014. 2018, sosoo ai ma meaai mama, ma le averesi o le cgr faaletausaga o le 14%.

O mea'ai fa'apoloteina e fa'atatau muamua i mea'ai tau ta'aloga, fa'atasi ai ma le fa'aleleia atili o le silafia e tagata fa'atau, na faasolosolo malie lava ona latalata i le vaega o mea'ai.I aso nei, o polotini pa e le gata mo tagata taʻalo, ae faʻapea foʻi mo le averesi o tagata faʻatau e suʻe se paʻu paleni mo le taeao poʻo se meaʻai i aso uma.

Le Faʻaaogaina o Laʻau Polotini i Porotein Nutrition Bar i tausaga talu ai nei:

● BEKIND Nuts bar

2-3

Punavai: Taobao

● PhD Nutrition Bar

64g (i le fasi pepa) e iai le 23g vege protein.

2-4

Punavai: Innova Market Insights

● Probar Energy Bar

O Probar ta'itasi o lo'o iai le 1 piliona 10 probiotics malosi ma le 10g o vege protein.

2-5

Punavai: Google

● PDang Nutrition Bar

O pa ta'itasi e iai le 9-10g o fuala'au polotini, e leai se kulūlū.

2-6

Punavai: Paleo Foundation

Blake's Pa Polotini

2-7

Punavai: Kickstarter

3. Aotelega

O le 2020 e foliga mai o le tausaga lea o le pa a laau ma o le Nutrition Bar e sili ona lauiloa i meaai mama.Na fa'alauiloa e Mars le BEKIND nut bar, e fa'atatau i le fa'aopoopoina o le malosi pe a mae'a fa'amalositino ma le suiga o mea'ai ia Tes., 2019, fa'apea fo'i ma aga i fa'ameaalofa taumafa mo le Tausaga Fou a Saina.E mafai ona mulimulita'i le polotini o le toto ma fa'aputu i pusa taumafa?O le a tatou vaai.

Fa'asinomaga:

1. Maketi Porotini Fa'avae La'au i Itu'aiga (Isolates, Concentrates, Protein Flour), Fa'aoga (Protein Beverages, Dairy Alternatives, Meat Alternatives, Protein Bars, Processed Meat, Poultry & Seafood, Bakery Product), Source, and Region - Global Forecast i le 2025, Maketi ma Maketi

2. Fausiaina o La'au Polotini, Innova Market Insights


Taimi meli: Ian-11-2020
WhatsApp Online Chat!